Lekker: Appelmuffins
Voor 12 stuks
Bereidingstijd 20 minuten + 20 minuten bakken
Extra benodigdheden: muffinplaat voor 12 normale muffins
# Verwarm de oven voor op 175°.
# Zeef 300 gram bloem, 3/4 zakje bakpoeder, 1 theelepel kaneel en 1/4 theelepel nootmuskaat in een grote kom. Roer hierdoor 100 gram bruine suiker en 1 kop appelblokjes.
# Roer 1 losgeklopt ei, 2 1/2 deciliter melk en 2 eetlepels gesmolten boter door elkaar. Meng dit vervolgens door het bloem-mengsel. Roer dit snel door elkaar, tot alle ingrediënten juist vochtig zijn. Het mag iets klonterig zijn. Roer niet te lang, want daar worden de muffins taai van.
# Doe het deeg in de ingevette muffinvorm en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
# Liefst warm serveren.
# Als je ze wil bewaren, sluit ze dan goed luchtdicht af, anders drogen ze snel uit.
Bereidingstijd 20 minuten + 20 minuten bakken
Extra benodigdheden: muffinplaat voor 12 normale muffins
# Verwarm de oven voor op 175°.
# Zeef 300 gram bloem, 3/4 zakje bakpoeder, 1 theelepel kaneel en 1/4 theelepel nootmuskaat in een grote kom. Roer hierdoor 100 gram bruine suiker en 1 kop appelblokjes.
# Roer 1 losgeklopt ei, 2 1/2 deciliter melk en 2 eetlepels gesmolten boter door elkaar. Meng dit vervolgens door het bloem-mengsel. Roer dit snel door elkaar, tot alle ingrediënten juist vochtig zijn. Het mag iets klonterig zijn. Roer niet te lang, want daar worden de muffins taai van.
# Doe het deeg in de ingevette muffinvorm en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
# Liefst warm serveren.
# Als je ze wil bewaren, sluit ze dan goed luchtdicht af, anders drogen ze snel uit.
<< Home