13 november 2005

Lekker: Kalkoenspiezen met noedels

Voor 2 personen.
Bereidingstijd ongeveer 25 minuten.

# Meng twee eetlepels sojasaus, een halve eetlepel tomatenpuree en 1 theelepel suiker. Verdeel dit in twee porties. Meng 250 gram in grote stukken van ongeveer anderhalve cm gesneden kalkoenfilet door de ene helft en laat dit 10 minuten intrekken. Meng de andere helft met 3/4 deciliter kippenbouillon.
# Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rijg de gemarineerde kalkoenrepen aan de spiezen en leg deze op een stuk aluminiumfolie. Leg dit onder de grill en rooster de spiezen in ongeveer 8 minuten mooi bruin; tijdens het roosteren wel een paar keer keren.
# Verhit een beetje olie in een wok. Bak hierin 1 in stukken gesneden ui en 100 gram sugarsnaps ongeveer 2 minuten. Voeg daaraan 250 gram roerbakgroenten toe en roerbak dit nog 2 minuten.
# Voeg 1 pakje instant Egg Noodles van 175 gram (bijv. Amoy) toe, trek de noodles los en bak dit nog 2 minuten.
# Voeg het soja-bouillonmengsel bij, schep dit goed door en laat alles goed doorverwarmen.
# Om te serveren: doe de noodles in een diep bord, en leg de spiezen erop.